Gastrotoulky-Koliba U černého medvěda

12. dubna 2016 v 9:29 | TMS |  Mapa gastronomických zážitků a cestou necestou...

O Velikonocích jsem měl vážně hodně práce, dokázal jsem si však najít i chvilku na dobré jídlo. Skvělou volbou pro tento okamžik byla Koliba U černého medvěda, kde právě probíhaly jarní hody.

Není tomu dávno, kdy jsem se zde zmiňoval o chystané tvorbě gastro-mapy. Tento článek by do této kategorie měl patřit tedy také. Dlouho jsem uvažoval o tom, jakou restaurací začít. Jestli mám jako první zvolit jednu z mých oblíbenějších, nebo zda by měla být první recenze spíše kritická.

Nakonec jsem tedy zvolil právě Kolibu. Tento hostinec najdeme nad zlínským hokejovým stadiónem v mechu a kapradí. Ne, nebojte se, že byste měli jíst někde na kopci v trávě. Pouze na vás čeká pravá valašská atmosféra pěkně na samotě u lesa.

I přes menší odlehlost se Koliba těší celkem velké obsazenosti, proto si před návštěvou raději rezervujte místo. Na recepci se dostaneme po kamenném schodišti, které celkově inklinuje s okolním prostředím i samotnou kolibou.

Hned po vstupu dovnitř na vás dýchne lovecká atmosféra v podání mysliveckých trofejí. Největší dominantou je medvědí kožešina, ta volně navazuje i na název restaurace - Koliba U černého medvěda.

Usednout můžeme buď do salónku, nebo do místnosti s krbem. Tuto místnost preferuji já, jelikož je vzdušnější a otevřenější.


Nyní se však už vraťme k mému zážitku z jarních hodů. Na začátek jsme jako pozornost podniku dostali škvarkovou pomazánku s chlebem, kterou vždy mile rád přivítám. Je to můj oblíbený předkrm, který bych si prosil snad všude. Mou první objednávkou však byla polévka z Velikonočního menu-krémová polévka s káčátky, parmezánem a krutónky.



Polévka byla dobře ochucená, snad jedinou výtku jsem měl k parmezánu. Parmezán byl podáván ve velkém kusu, což mi znesnadňovalo jeho pojídání. Byl bych radši za menší kostičky, které by se mi bez problému vlezly na lžíci.


Jako hlavní chod jsem zvolil jehněčí s nadívanou roládou, slaninovým chipsem a špaldovými kroupy. Tady k tomu jídlu jsem neměl co vytknout. Byla zde výrazná chuť jehněčího doplněná o skvěle okořeněnou nádivku. Kroupy a omáčka už jen doplňovaly koncert chutí.


Kolega, s kterým jsem na jarní hody zamířil, si jako hlavní chod vybral také jehněčí, tentokrát to bylo s listovým špenátem a opékaným bramborem. Jelikož zde byl poprvé, byl velmi uchvácen prostředím a valašskou atmosférou. K jídlu výhrady také neměl.

Jelikož bylo jídlo velmi syté a s chutí jsme ho celé snědli, nezbylo nám v žaludku místo na dezert. Naší poslední objednávkou tak byla pouze káva, která nás nabudila k dalším pracovním výsledkům.

Za oběd zde zaplatíte o něco víc než v nějaké přeplněné, zaplivané hospůdce, ale za ten zážitek to jistě stojí. Myslím, že i větší jedlík by zde měl za oběd zaplatit maximálně kolem 500 KČ. Což je poměr cena/výkon dost slušné. Když si to porovnám například s rychlým občerstvením, typu McDonald vychází mi to téměř levněji a o něco zdravěji.

Kolibu U černého medvěda vám tedy vřele doporučuji a věřím, že vám bude chutnat stejně jako mě. Přeji dobrou chuť.


Váš TMS.
 

1 člověk ohodnotil tento článek.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama